GWATHMEY
SIEGEL
KAUFMAN
ARCHITECTS llc

Aspen Residence

Continue Back

Aspen Residence

Aspen, Colorado Residential Construction The buildable site is a one acre steep slope on the side of Shadow Mountain, with varying spectacular views in all directions. The organization and massing were generated by a strategy that integrated the topography to form three interconnected elements defining a courtyard as the referential outdoor space. The parti is a reinterpretation of a hill town/courtyard house. The ground level houses a four car garage, mud room and entry gallery; all accessed from an autocourt, which also engages an exterior stair, connecting to the courtyard on the first level. From the entry gallery there is direct access vertically to the first level, as well as to an underground screening room, wine cellar, pool, spa and exercise space. The first level houses the family room, breakfast room, kitchen pavilion; the living and dining rooms, guest bedroom, three children’s bedrooms and a playroom. The second level houses two studies, a guest bedroom and the master bedroom suite, which accesses a terrace overviewing and connecting to the courtyard, one level below.

Gwathmey Siegel Kaufman Architects llc. 525 Broadway, 7th Floor New York, NY 10012 | 212.947.1240 | 212.967.0890 ©2017 All Rights Reserved.